BMW'den Devrilmeyen Motosiklet


Alman otomotiv devi BMW, motosiklet sektöründeki etkinliğini arttıracak gibi. BMW'nin son teknoloji özelliklere sahip, akıllı motosikleti Motorrad Vision Next 100'ün tanıtımı bütün dünyada yankı uyandırdı.

Tek parça karbondan oluşan Vision Next 100'ün üzerinde hiçbir gösterge bulunmuyor. Tüm kontrol sistemini akıllı gözlük aracılığı ile kullanıcının gözünün önüne yerleştiren BMW, sürücünün dikkatinin dağılmaması konusunda kolaylık sağlıyor. Dönüş kabiliyetini, kullanıcısının üzerindeki hareketleri algılayarak gerçekleştiren motosiklette, tek tuşla akıllı gözlük devreye sokulabiliyor.

Akıllı gözlük sizin her türlü göstergeye hakim olmanızı sağlarken, kullanıcı için sensörler tarafından algılanan tüm yol durumu gözlüğe aktarıyor. Böylece yolda olası tehlikeleri algılayarak sizi uyarıyor. Sürücü tarafından fark edilemeyen tehlikelerde ise motosiklet kontrolü elinizden alıyor ve tehlikeyi atlatmanıza yardımcı oluyor. Buradan da anlayacağımız üzere motosikleti kontrol eden bir dijital asistan bulunuyor.

Devrilmeyen Motosiklet!

Bununla beraber motorda güvenlik ekipmanları yani kask dizlik kullanmanıza gerek yok. Çünkü devrilmeyen motor tehlike anında uyarıda bulunuyor ve kontrolünü kendi sağlıyor. Özel bir denge sistemine sahip motor devrilmiyor ve tamamen dengede kalabiliyor. Ayrıca yüksek hızda yolculuk sırasında panik halinde hızlıca yapılan direksiyon hareketlerine de önlem getiren BMW, düşük hızlarda hassas, yüksek hızlarda ise daha sert bir direksiyonla karşımıza çıkıyor. Böylece yüksek hızda araçla yol alırken motorun gidonuna normalden fazla bir güç uygulamanız gerekiyor. Buda yüksek hızda takla atmanızı engelliyor.

BMW Motorrad Vision Next 100 Tanıtım Videosu:

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.