Racing Motosiklet Nedir? Özellikleri Neler?


Racing veya Supersport olarak bilinen motosiklet türleri, isminden de anlaşılacağı gibi motor sporlarındaki yarışlarda kullanılmak üzere üretilmiştir. Günümüzde hızlı ve seri olması nedeniyle tercih Racing motorlar, gösteriş meraklılarının da en çok ilgi gösterdiği modellerdendir.

Racing motosikletler, genellikle başlangıç seviyesindeki motorcular için önerilmez. 125 ve 250 CC modelleri hariç. Özellikle alt kısmının çok alçak olması, Türkiye'deki yollar için kullanışsız hale gelmesine neden olmaktadır. Ve şehir içi kullanımı için çok fazla uygun değildir.

Silindir hacimleri oldukça yüksek seviyelere çıkan Racing motorlar, yatay bir pozisyonda sürüldüğü için konfor açısından diğer motosikletlere göre tercih edilmemektedir. Genellikle kısa ve orta mesafe şehirler arası yollarda, eğer yol düzgünse tercih edilebilirsiniz. Yüksek sürati ve heyecanlı görünümü, motorcuları cezbeden taraflarının başında gelmektedir.

Supersport motosiklet modelleri, hata affetmez. Bu nedenle güvenli bir sürüş için motorcunun yüksek CC'li Racing motor kullanmadan önce 10.000 - 15.000 kilometre yol yapmış olması ve iyi bir eğitim alması önerilir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.