En İyi 10 Motosiklet

Şehir trafiğinde kullanım rahatlığı, düşük yakıt tüketimi, otomobillere göre çok daha ucuz olması... Motorların öne çıkan özelliklerinin dışında motor tutkunları asıl ilgilendiren şeyler özgürlük duygusu, adrenalin ve estetik gibi hislerdir.

En İyi 10 Motosiklet başlığı altında 2016 yılı için derlediğimiz motosikletleri bu liste yazımızda bulabilirsiniz.

10- Zero S

Elektrikli motorlar, hızla artmaya başlarken, listemizin 10.sırasında bulunan Zero S modeli de onlardan biri. Türkiye'de satışa sunulmayan Zero S elektrikli motosikleti, güçlü bir bataryaya sahip. Bir önceki üretim olan Zero XU modeli dolu batarya 67 kilometre yol yaparken, Zero S ile 180 kilometre yol yapmak mümkün. Zero S elektrikli motorunun hızı ise saatte 152 kilometreye kadar çıkabiliyor.


9- Suzuki SFV 650

İlk kez 1999 yılında piyasaya sürülen SV serisi, özellikle yeni başlayanlar için mükemmel bir model. 2016 yılına geldiğimizde ise SV’nin ruhu SVF 650’nin bedeninde hayat buluyor.


8- Moto Guzzi V7 Racer

1970'li yıllardaki yarış motosikletlerinin andıran Moto Guzzi V7 Racer, 50 beygirlik motor hacmine sahip. Vintage motosikletleri sevenler için ideal bir seçim olan Moto Guzzi V7 Racer, küçük görüntüsünün altında güçlü bir motor saklıyor.


7- Yamaha Super Tenere

Yamaha'nın en güzel motosikletlerinden biri olan Yamaha Super Tenere, 90 beygir ve 1199 CC motor hacmi ile kategorisindeki en iyi motorlardan biri olma özelliği taşıyor.


6- Ducati Monster 696 Anniversary

2016 Ducati’nin ikonu haline gelen Monster serisi 23. yılını 696, 796 ve 1100 EVO Monster özel seçenekleriyle kutluyor. Ducati Monster 696 Anniversary kırmızı boya ve eski model aynalarla piyasaya sürüldü.


5- Honda NC700X

Bu tarz motosikletler Avrupa’da  uzun yıllardır çok satanlar arasındaydı. Son yıllarda ise Amerikalı motosiklet tutkunları da bu tarz motorlara yönelmeye başladılar. Motora oturuş şekli şehir trafiği ile mücadele için mükemmel bir şekilde ayarlanmış. Bu modelin ile rahatça sıkışık trafikten sıyrılıp geçebilirsiniz.


4- Harley-Davidson Seventy-Two

1970’lerin chopperlarına hayransanız bu motor tam size göre. Sürüş özelliği olarak pek bir artısı olmayan model daha çok görüntüsüyle ön plana çıkıyor.


3- Victory Judge

Judge etiketi en son 1971 senesinde kaslı bir Pontiac üzerinde görülmüştü. 2016 senesine geldiğimizde ise, motor üreticisi Victory bu modelden aldığı ilham ile kendi motosikletini şekillendirdi.


2- BMW S1000RR HP4

BMW’nin bu modelinin yüksek fiyatına rağmen listemizde olma sebebi diğer markaların size sunamayacağı özellikleri sunuyor olmasıdır. Bunların en başında DTC özelliği geliyor. DTC’yi kısaca patinaj önleyici olarak adlandırabiliriz. Bu seçenek size daha güvenli ve kullanışlı bir sürüş imkanı sağlayacaktır. BMW süspansiyon özellikleriyle de rakiplerine fark atıyor.  Sürüş keyfinize göre motorun elektronik ekranından kendi süspansiyon ayarlarınızı yapabilirsiniz.


1- Kawasaki Ninja 300

Yeni Kawasaki Ninja 300 geçen sene Kawasaki’nin çıkardığı Ninja 250R modelinin yerini aldı. Kasa hemen hemen aynı kalmış olsa da motorda yeni değişikler yapıldı ve isteğe bağlı olarak ABS fren seçeneği eklendi. Motosiklet yaklaşık 170 kilogramlık bir ağırlığa sahip.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.