Rüzgarda Motor Kullanmak

Aerodinamik bir makine olan motosiklette önemli sürüş tekniklerinden bir tanesi, rüzgarda sürüştür. Basit anlamıyla açıklamak gerekirse, motosiklet ile rüzgarsız bir havada saatte 90 kilometre hız yaparken karşınızda saatte 90 kilometre hızında bir rüzgar var demektir.

Rüzgarda motor kullanırken, karşınızda bir güç bulunmaktadır ve bu güce karşı sürüş yapmak zorundasınızdır. Özellikle sağa sola yatışlarda rüzgarın karşı kuvvetiyle sağa-sola yatma durumunu yaşarsınız.

Rüzgarda en dikkat etmemiz gereken nokta, sollamadır. Normal hava koşullarında bile karşıdan gelen kamyon, otobüs gibi araçların yarattığı hava türbülansı motorcuları etkilemektedir. Rüzgarlı havalarda ise sollama sırasında karşıdan gelen araçların oluşturduğu türbülans çok daha tehlikeli olabilmektedir.

Rüzgarlı havada motor sürerken hız faktörü dengeli olmalıdır. Düşük hız, rüzgara karşı gücümüzü azaltacağı için riskli bir harekettir. Yüksek hızda ise karar, eylem ve refleks süresi kısalacaktır. Bu nedenle ortalama bir hız değeri ile rüzgarda seyahat etmelisiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.