Motosiklet Hırsızlarına Karşı Önlemler

Son yıllarda artan motosiklet hırsızlıkları, motosiklet severlerin motorları için endişelenmelerine sebep oluyor. Arabalara göre daha kolay çalınabilen motosikletler, uykusuz geceler geçirmemize sebep olabiliyor. Alacağımız bazı önlemler, motosiklet hırsızlarına karşı daha güvende olmamızı sağlayabilir.

Hırsızlara karşı önlemler konusunda ilk adım, motorun nereye park edildiğidir. Motorunuzu gizli saklı yerlere park etmek yerine göz önünde yerlere park etmelisiniz. Geceleri açık market veya taksi durağı gibi yerlere motosikleti park edebilirsiniz. Ayrıca esnafla konuşup kendinizi tanıtmak da yararlı olacaktır.

Motorunuzu kilitleme şekliniz, hırsızlara karşı önlemler listesinde önemli yer tutar. Bu konuda yapmanız gereken şeylerden biri, motoru kendine değil de bir başka nesneye bağlamaktır. Direk veya başka bir sağlam nesneye motorun şasesinden geçirerek zinciri takabilirsiniz. Hırsızların zaman zaman motosikletin lastiğini sökerek götürdüklerini unutmamak gerek.

Direksiyon kilidi hırsızlar tarafından kırılabilse de yine de kilitlemekte fayda var. Hırsızlar burada zaman kaybetmeyi göze almayabilir.

Zincirin kalitesi ve bağlama şekliniz de önemlidir. Zincir veya kablo seçerken, bisiklet için yapılanlardan uzak durun. Motosiklet kilitlerine göre çok daha zayıf olan bu zincir ve kablolar, hırsızlar tarafından kolayca kesilmektedir. Öte yandan zincirin kalitesi kadar bağlama şekliniz de önemlidir. Kilidin yerde yatar durumda olmamasına dikkat etmelisiniz. Yerde yatar vaziyetteki kilitler, hırsızların yerden güç alarak kilidi çözmesini kolaylaştıracaktır.

Motosiklet için alacağınız bir alarm, temel olarak işinizi kolaylaştıracaktır. Oldukça fazla alarm modeli bulunmaktadır. Bunlar arasında alarmlı disk kilitleri öne çıkmaktadır. Motoru hareket ettirince çalmaya başlayan bu alarmlar, hırsızların işini bir hayli zorlaştıracaktır.

Motor satışı, hırsızlarla karşılaşabileceğiniz anlardan biridir. Motorunuzu satmaya karar verdiniz ve görmek isteyen bir müşteri ile buluştunuz. Müşteri, motoru test etmek istedi. Hatta size kimliğini bile verdi. Bu noktada sahte kimlik ile çok kolay bir şekilde motorunuzu çaldırabilirsiniz.

Kasko, pahalı olduğu için motorcular tarafından yaptırılmamaktadır. Fakat motora bir şey olduğu zaman, kaskonun değeri anlaşılmaktadır. Kazadan kaynaklanan hasarlardan, çalınmaya kadar... Kaskonuz birçok kötü durumu telafi edecektir.

1 yorum:

  1. Güzel bir değerlendirme yazısı olmuş. Gerçekten hırsızların kurnazlıklarına karşı dikkatli olmak lazım. Nacizane tavsiyem motosiklet severler hem disk kilit hem de zincir kilidi beraber kullanırlarsa daha güvenlikli ve hırsızlara karşı daha caydırıcı olacaktır. Herkese kazasız ve güvenlikli sürüşler :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.