Motorcu Botu Nedir? Özellikleri Neler?


Motosiklet sürücüleri tarafından kullanılan motorcu botlarının ne işe yaradığını ve ne gibi özellikleri olduğunu bu yazımızda okuyabilirsiniz.

Bütün motorcu giysilerinin tamamında olduğu gibi motorcu botlarında ya da motorcu ayakkabılarında da öncelikle amaç, korunmaktır.

Motosiklet Botu Alırken Neye Dikkat Etmeliyiz?

Motorcu botlarında yer alan korumalar, herhangi bir düşme anında ayağınızı ve ayak bileğinizi korumaya yöneliktir. Satın alacağınızın botun sertifika onaylı olması önemlidir. Botu ayağınıza tam uygun bir şekilde satın almalı ve botun içerisinde ayağınızın hareket etmesine izin vermemelisiniz. Aksi bir durumda kaza sırasında botun ayağınızdan çıkma ihtimali vardır.

Motosiklet botlarında bir başka dikkat etmeniz gereken nokta, hasar gören parçaların değiştirilmesi mümkün olan modelleri tercih etmeniz. Bu modeller çok daha pahalı olsa da uzun süre kullanmanıza olanak sağlayacaktır. Hatta botun parçalarının vidayla sıkılaştırıp bollaştırılabilen ve ayağa daha uygun hale getiren modelleri tercih edebilirsiniz.

Son olarak korumayla birlikte motorcu botunuzun su geçirmeme özelliği olmasına da dikkat edin.

1 yorum:

  1. Paylaşımınız için teşekkürler. Bunlarla birlikte motosiklet botlarının, sürüş esnasında ve duruşlarda; ıslak ve kuru zeminde kaymayı önleyici taban yapısına sahip olmalarına dikkat edilmelidir. Bağcıklı botlar çok fazla tercih edilmemelidir. Çünkü bağcıklı botların kullanım esnasında takılma ihtimalleri bulunmaktadır.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.