Motosiklette Elcik Isıtma Nedir? Ne İşe Yarar?


Motosiklet kullananlar için özellikle kış mevsiminde sıkça kullanılan bir sistem olan elcik ısıtma, ellerin üşümemesi için kullanılan bir alettir.

Soğuk kış günlerinde elleri ısıtan elcik ısıtma sisteminin birçok farklı türü bulunmaktadır. Motosiklet elciğinin üzerine takılan modeller, elciğin altına takılan modeller ve kendinden elcikli modeller olmak üzere elcik ısıtmalarını genel olarak üç kategoride toplamak mümkündür. İnternette bu modelleri 100 TL'den başlayan fiyatlarla bulmak mümkündür.

Elcik ısıtma sistemlerinin montajını kendiniz yapabilir veya motosiklet ustanıza yaptırabilirsiniz. Basit olarak elcik kısmına ısıtmaların yerleştirilmesi bunların elektrik bağlantısının yapılmasıyla tamamlanmış oluyor. Bazı modellerde, ısı ayarını 1-2-3 kademeli olarak ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca kapatma düğmesinden kapattığınız zaman, elcik ısıtması devre dışı oluyor. Bu sayede yazın elcikleri tekrar çıkartmanıza gerek kalmıyor.

1 yorum:

  1. Montajın doğru ve sağlıklı yapılabilmesi için motosiklet tamir ustalarından yardım almanız daha sonrasında teknik aksaklıklar yaşamınızı engelleyecektir. Örneğin; montaj sırasında, kablo boyu doğru oranda bırakılmazsa zamanla sürüş esnasında kabloda ezilmeler yaşanabilir. Bu da elcik ısıtıcının bir tarafının daha fazla ısı verirken diğer tarafın daha az ısı vermesi gibi sorunlar oluşturabilir.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.