Sharp Testi Nedir?

Sharp Testi, motosiklet kullananların kask seçiminde dikkat etmeleri gereken kriterler arasında ilk sırada yer almaktadır. DOT ve ECE gibi farklı kask koruması derecelendirme kuruluşları da bulunmasına rağmen bunlar içerisinde en güvenilir olan Sharp'tır. Motosiklet kaskı alırken, Sharp Testinden geçmiş ve yüksek puan almış olmasına dikkat etmeniz gerekir.

İngilizce'de ''keskinlik'' anlamına gelen Sharp kelimesinin bu kuruluştaki anlamı, ''Safety Helmet Assessment and Rating Programme'' kısaltmasıdır. Türkçe'ye “Kask Koruyuculuğu Değerleme ve Derecelendirme Programı” olarak çevirebileceğimiz bu kuruluş, test ettiği kasklara 1-5 arasında yıldız olarak puan vermektedir.

Sharp Testi Nasıl Yapılır?

Sharp Testi'nin en önemli özelliklerinden biri, fabrikalardan gönderilen numunelerden değil her hangi bir sokakta satılan kasklardan alınan tüm bedenlerle yapılmasıdır. Numune testleri yerine direkt olarak motorcuların satın aldığı kaskların test edilmesi, Sharp testinin güvenilirliğini arttırmaktadır.

Kasklar alındıktan sonra gerçek motosiklet kazalarından esinlenerek tasarlanan testler uygulanmaya başlar. Kaskın içerisinde insan kafası ile aynı özelliklere sahip bir model konulduktan sonra farklı testler gerçekleştirilir ve buna göre sonuçlar belirlenir.

Ayrı kategorilerde farklı testler yapılmaktadır. Her bir kategori için minimum 32 test yapıldıktan sonra test sonuçları toplanarak puan belirlenir.

Sharp Testi Videosu:

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.